یادداشت های عَلَم (۷جلدی)

  • مجموعه 7 جلدی خاطرات عَلَم (متن کامل)
  • از پرفروش ترین مجموعه های تاریخ معاصر
  • گزارشی دقیق از اتفاقات و رویدادهای دربار پهلوی
  • یادداشت های روزانه اسدالله علم

 

۲,۲۰۰,۰۰۰ تومان
نقد و بررسی اجمالی

کتاب یادداشت های علم (مجموعه ۷ جلدی) :

کتاب یادداشت های علم که به کتاب خاطرات علم هم معروف شده است، روایت چند سال خدمت اسدالله علم در دربار محمدرضا پهلوی است. محمد ابراهیم پدر امیر اسدالله علم که در دوران پادشاهی مظفرالدین شاه قاجار به حکومت بیرجند گماشته شد و به لقب شوکت الملک مفتخر گردید، پس ازچندی امیر قائنات شد. در سال ۱۳۰۰ هجری به دستور قوام السلطنه مامور شد با مساعدت قوای قزاق به قیام کلنل محمد تقی خان پسیان خاتمه دهد و پس از به قدرت رسیدن سردار سپه، جزو محارم او می شود به طوری که همیشه در سفر و حضر با رضا شاه بود.

در سال ۱۳۱۶ والی فارس و در سال ۱۳۱۷ وزیر پست و تلگراف می شود. در سال ۱۳۲۰ به بیرجند رفته و در سال ۱۳۲۳ در همان جا فوت می کند. امیر اسدالله علم فرزند وی که از کودکی تحت نظر رضا شاه بود از زمانی که وارد میدان سیاست شد، هر روز خاطرات خود را به صورت محرمانه  ثبت می کرد.

کتاب خاطرات علم یا کتاب یادداشت های علم ، که اکنون در دست شماست، توسط خانواده وی در اختیار علینقی عالیخانی قرار می گیرد. اسدالله علم در سال ۱۳۵۷ درگذشت و وصیت کرد که یادداشت های روزانه اش زمانی که خاندان پهلوی روی کار نبودند منتشر شوند زیرا این یادداشت ها گزارش دقیق و معتبری از وضعیت دربار پهلوی است که به جا مانده است.

در سال ۱۳۶۷ و ۱۰ سال پس از انقلاب اسلامی، ملک تاج همسر علم و دو دختر او یادداشت ها را در اختیار علینقی عالیخانی قرار دادند. عالیخانی در ابتدا خلاصه ای از مطالب این مجموعه را که به گفته خودش ۴۰۰۰ صفحه است، به انگلیسی ترجمه می کند تا در اختیار انگلیسی زبانان قرار گیرد.

از این خلاصه در بهار ۱۳۷۱، گروه مترجمان انتشارات طرح نو متن انگلیسی را به فارسی ترجمه می کنند که در دو جلد منتشر می شود. بعدها علینقی عالیخانی متن فارسی نوشته ها را در مجلدات جداگانه چاپ و منتشر می کند.

آنچه را که اینک تحت عنوان کتاب خاطرات علم و در ۷ جلد در دست دارید، متن اصلی یادداشت های امیر اسدالله علم است که به صورت کامل ارایه شده است.

ترتیب مجلدات مجموعه عبارتند از :

  • »» جلد اول : ۴۰۰ صفحه از تاریخ ۱۳۴۷/۱۱/۲۴ الی ۱۳۴۸/۱۲/۲۹
  • »» جلد دوم : ۴۶۴ صفحه از تاریخ ۱۳۴۹/۱/۱ الی ۱۳۵۱/۱۲/۲۱
  • »» جلد سوم : ۳۲۸ صفحه مربوط به سال ۱۳۵۲
  • »» جلد چهارم : ۴۲۶ صفحه مربوط به سال ۱۳۵۳
  • »» جلد پنجم : ۵۲۸ صفحه مربوط به سال ۱۳۵۴
  • »» جلد ششم : ۵۶۴ صفحه مربوط به سالهای ۱۳۵۵ و ۱۳۵۶
  • »» جلد هفتم : ۷۳۶ صفحه مانده از سالهای ۱۳۴۶ و ۱۳۴۷

کتاب خاطرات علم

بخشی از کتاب یادداشت های علم (جلد دوم ) :

شنبه ۱۳۴۹/۱/۱

صبح به مشهد مشّرف شدیم. در رکاب شاهنشاه، هیات دولت و من و چند نفر دیگر درباری بودیم. سفر بسیار خوبی بود. هوا در مشهد عالی بود. احساسات مردم هم بسیار خوب بود. واقعا دیگر شاه به صورت پدر مهربانی برای مردم درآمده است و همه هم می دانند، که اگر سایه وجود عزیزش بر سر ما نبود، کار دوست و دشمن خراب است.

در عهد تو می بینم آرام خلق ….. ….. پس از تو ندانم سرانجام خلق

در هواپیما شاهنشاه به من فرمودند سفیر انگلیس، که فعلا شیخ السفرا است. در نطق اول فروردین خود مدتی فکر کرده است که آیا این جمله را که «ایران جزیره ثبات در دریای طوفانی خاورمیانه است» بگذارد یا نه؟ نمی خواسته است بگذارد، ولی بعد گذاشته است.

من عرض کردم اطلاعی ندارم، ولی تعجب دارم اولا از این که چرا این مطلب و چه طور به عرض مبارک رسیده است و ثانیا چرا شاهنشاه به آن اهیمت می دهید؟ فرموند اهمیت نمی دهم، ولی می خواستم بدانم؟ عرض کردم تحقیق خواهم کرد.

من زیارت خوبی کردم و پس از بازدید شاهشناه از پیشگاه مبارک اجازه گرفتم نیم ساعت دیگری در حرم بمانم و سر قبر پدرم، که امیدوارم آرامگاه من هم همان جا باشد، نماز بگذارم. با نهایت تعجب احساس کردم که از این کسب اجازه شاهنشاه خشنود نشدند. خلی مطلب را تجزیه و تحلیل کردم زیرا که اولا شاه تنها نبود، ثانیا کاری نبود که من باید در ملک آباد انجام بدهم، ثالثا وظیفه نبود، رابعا این کار عیبی ندارد و نداشت، پس چرا خشنود نشدند؟ به این نتیجه رسیدم که این مطلب اظهار وجود احمقانه ای بود. نه این است که صدها سال اجدادم در آنجا مدفون هستند؟ چرا باید برای این همه سال پدرانم را بشناسم؟

باری سر ناهار رفتم و همه در ادای تملق بر یک دیگر پیشی جستیم. خداوند چنان که کوروش کبیر خواسته است – کشور را از شر تملّق و دورغ حفظ کند… سر شام رفتم. شام در کاخ علیا حضرت ملکه پهلوی بود. چند تلگراف خارجی را شاهنشاه توضیح فرمودند، که از آن جمله جواب پادگورنی، رئیس جمهور شوروی بود که ۴ روز دیگر به ایران می آید. تلگراف او بسیار گرم بود و جواب گرمی هم دادیم. امروز نمی دانم هر کسی در حرم امام رضا چه فکر می کرد و چه از خدا می خواست. اما من چیزی که از امام رضا خواستم، این بود که مرا کمک کن تا حضرتت را در منایع نفت گاز سرخس شریک سازم…

برچسب:
مشخصات کلی
مشخصات فیزیکی کتاب
نوع جلد

شومیز

قطع کتاب

رقعی

سایر مشخصات
نویسنده

امیر اسدالله علم

ویراست شده توسط

علینقی عالیخانی

تعداد صفحات

مجموع 7 جلد 3500 صفحه

ناشر

معین

شابک دوره

964-5643-38-4-

وزن 3500 گرم
نظرات کاربران

دیوار دی بوک، فضایی است که برای اظهار نظر شما و دیگر مخاطبان برای محصول بالا در نظر گرفته شده است. خواهشمند است قبل از نوشتن مطلب، موارد زیر را رعایت فرمایید: 1- فارسی بنویسید. بهتر است بیش از حد از فضای خالی (Space) و شکلک (ایموجی) استفاده نکنید و حروف یا کلمات را با صفحه‌ کلید نکشید. 2- نوشته های خود را براساس خوانش کتاب و با دقت کافی مرقوم کنید؛ بهتر است بدون تعصب به نویسنده یا عقاید شخصی، ویژگی های کتاب را بازگو کنید. چون به احتمال زیاد در انتخاب بازدید کنندگان تاثیر می گذارد. 3- پیشنهاد می شود در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت کتاب، پرهیز کنید. 4- در اظهار نظرها و انتقادات به یکدیگر احترام بگذارید. پیام‌هایی که شامل محتوای توهین‌ آمیز و کلمات نامناسب باشند، حذف خواهند شد.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “یادداشت های عَلَم (۷جلدی)”

نقد و بررسی‌ها0

  • جدیدترین
  • مفیدترین
  • دیدگاه خریداران

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.